miercuri, 7 februarie 2018

Generalitati

"Medicamentul să-ţi fie hrană, şi hrana să-ţi fie medicamentul"
  - spunea Hippocat, părintele medicinei, acum aproximativ 2500 de ani.
  Intentia mea este sa ofer informatii utile, care pot fi folosite ca material de referinta si nu ca un sfat profesional medical. 
  Sucurile de fructe si legume pe langa buna hidratare sunt un pachet concentrat de vitamine, minerale si antioxidanti de care corpul are nevoie pentru a functiona sanatos. 

  Consumand sucuri naturale absorbi cu 80% mai multi nutrienti si enzime decat daca consumi fructele intregi.
  Sucurile preparate în casă sunt mai valoroase deoarece nu suferă tratament termic, deci nu există pierderi de vitamine. 
  Sucurile de legume sunt constructorii si regeneratorii organismului. 
  Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sarurile, enzimele si vitamine. 
  Singura condiţie este ca legumele sa fie proaspete, in stare cruda, fara adaosuri de conservanţi si sa fie extrase cu ajutorul unui aparat prin presare la rece. 
  Fructele şi legumele stoarse sînt adevărate medicamente, purifică organismul, previn o sumedenie de boli şi chiar le tratează cu succes. 
  Legumele au, din start, cantități mult mai mici de zahar decât fructele, deci, fruze cât cuprinde, inclusiv de pătrunjel, spanac, tulpini de țelină sau iarbă de grâu. 
  Fructele de pădure sau rodiile aduc mult mai multe beneficii decât portocalele sau merele. 
  Dimineața sucurile aduc un beneficiu suplimentar: hidratare cu apă structurată, inclusă într-o matrice alimentară, cu beneficii suplimentare față de apa simplă. Mai ales vara, un suc de legume dimineața, chiar și pe lângă micul-dejun obișnuit, dă energie și te binedispune pentru câteva ore bune. 
  Se pot adauga condimente care ajută corpul să folosească mai bine insulina sau reduc indicele glicemic. Scortișoara, turmericul, ghimbirul își fac treaba foarte bine. Afinele sunt și ele recunoscute pentru acest efect. 
  Este destul de greu să consumi la o singură masă o cantitate suficientă de legume care să furnizeze corpului toate elementele nutritive de care are nevoie. De aceea, este mult mai la îndemână să prepari un suc din mai multe tipuri de legume, adăugându-le chiar și pe cele care nu îți plac atât de mult, căci gustul lor nu va mai fi pregnant. 
  Dacă te numeri printre persoanele care nu beau suficient de multă apă, sucurile de legume te vor ajuta să previi deshidratarea, oferindu-ți și mineralele și vitaminele necesare. În plus, legumele verzi au un conținut ridicat de clorofilă, care va purifica și alcaliniza în același timp organismul. 
  Exista mai multe metode pentru extragerea sucului: 
   - storcatoarele pe baza de centrifugare: 

  acestea actioneaza printr-o razatoare asupra pulpei care se roteste la viteza mare 
   - storcatoare prin presare la rece: 

  acestea preseaza fructele si legumele mult mai incet pentru a obtine cat mai mult suc. Acestea nu produc caldura si astfel nu determina descompunerea enzimelor si vitaminelor asa cum se intampla in cazul storcatoarelor cu centrifugare. 

  Reguli pentru preparare: 

   1. Foloseste fructe si legume fara pesticide sau ierbicide Incearca sa folosesti pe cat posibil fructe si legume produse de tarani, drept urmare sunt mai naturale. 
   2. Spala bine fructele si legumele in apa rece Spala usor fructele si legumele sub un jet puternic de apa, fara sa folosesti vreun detergent. 
   3. Adauga ingrediente cheie pentru a-ti face sucuri delicioase Lamaia este un ingredient esential in multe sucuri de legume in care folosesti telina, andive, papadie, varza, deoarece are capacitatea de a prelua din gustul amar al acestor legume.
  4. Bea sucul imediat ce il faci
  5. Sucurile naturale se beau cu o jumătate de oră înainte de masă sau la 3 ore după masă, numai aşa vor furniza organismului toate substanţele pe care le conţin. 
  6. La sucurile naturale este recomandat: 
  - Să nu se adauge îndulciori nutritivi sau nenutritivi; 
  - Să nu se folosească aditivi alimentari: coloranți, acidulanți, conservanți;
  - Să se păstreze la temperaturi de refrigerare; 
Sucul de fructe si legume este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute şi este folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.  

 Sucuri verzi indicate pentru tratarea a diverse boli 

  • Acidoza - morcov, sfecla, castravete si spanac 
  • Acnee - morcov, salata verde si spanac 
  • Anemie - sfecla, telina si morcov 
  • Alergii - morcov, salata verde si spanac 
  • Apendicita - morcov, sfecla si spanac 
  • Ateroscleroza - morcov, telina, salata verde si spanac 
  • Artrita - castravete, sfecla, telina, morcov si nasturel 
  • Astm - morcov, ridichi, telina 
  • Bronsita - rosii, morcov, ceapa si spanac 
  • Raceli - morcov, telina, ceapa si spanac 
  • Constipatie - morcov, sfecla, spanac si nasturel 
  • Colita - morcov, sfecla, castravete si spanac 
  • Diabet - morcov, telina, salata verde si spanac 
  • Dispepsie - morcov, sfecla, castravete si spanac 
  • Eczeme - morcov, spanac, castravete si sfecla 
  • Epilepsie - morcov, telina si spanac 
  • Tulburari de vedere - rosii, morcov, telina, patrunjel si spanac 
  • Oboseala morcov, spanac, sfecla si castravete 
  • Guta - rosii, castraveti, sfecla, morcov, telina si spanac 
  • Dureri de cap - morcov, salata verde si spanac 
  • Boli de inima - morcov, sfecla rosie, castravete si spanac
  • Hipertensiune arteriala -morcov, spanac, sfecla rosie si castravete 
  • Gripa - morcov, ceapa si spanac 
  • Insomnie - salata verde, morcov si telina 
  • Icter - morcov, telina, spanac, sfecla si castravete 
  • Obezitate - rosii, sfecla, varza, salata verde, spanac si morcov 
  • Hemoroizi - morcov, spanac, napi si nasturel 
  • Probleme sinusale - tomate, morcov, ceapa si spanac 
  • Amigdalita - morocv, spanac, sfecla si castravete

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu